Marcel Scarlat și Corneliu Beda

Două suflete cu mare dragoste de Teleorman, care au dat acestui meleag toată munca și pasiunea lor pentru măreția prezentului prin descoperirea și cunoașterea trecutului.

Prieteni în fapte, generoși cu cei pe care i-au cunoscut, au transmis dragostea și spiritul lor către cei care i-au înțeles și au avut bucuria să le fie apropiați.

Au glorificat Teleormanul prin ocupațiile și pasiunile lor fiind numismați și filateliști, scriitori și învățători, editori, colecționari și anticari, orientați permanent către transmiterea acestei pasiuni la generația mai tânără, pe care au însuflețit-o și sprijinit spre afirmare în aceste domenii.

Le-au fost călăuză în viața, credința ortodoxă și iubirea de țară, slava eroilor neamului și dorul de Eminescu, încrederea în oameni și dorința de a trece prin această lume cu fapte care să dăinuie în timp. Ne-au lăsat pasiunile lor și multe amintiri frumoase, cărți, colecții numismatice și filatelice, exponate și mulți, mulți prieteni cu care s-au bucurat în această viață.

La 13 Decembrie 2014 a fost omagiat și pomenit Marcel Scarlat, fiind ținută slujba de pomenire de un sobor de preoți în frunte cu PreaSfințitul Galaction, la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Alexandria, totodată au fost pomeniți și soția – Melania și fiul – Mircea Scarlat. Au participat membri ai familiei, prieteni și cunoscuți care continuă să fie recunoscători îndrumărilor primite de la defunct și memoriei sale. Participanții au primit medalia dedicată „Biolog Scarlat Marcel (1925 – 2007) – 7 ani de la moarte” realizată prin eforturile noaptei sale, medic primar Ursu Gina.

Muzeograful Corneliu Beda nu a mai așteptat pomenirea prietenului său de o viață, și la 9 Decembrie a.c. s-a urcat în carul solar cu care s-a dus la cele veșnice, fiind înhumat în cimitirul „Sf Irina” din com. Voluntari – Ilfov. Ne-a lăsat proiectele sale pentru Teleorman spre împlinire și continuarea muncii sale. Și-a luat antichitățile, le-a urcat în Carul Solar, și a plecat la întâlnirea cu strămoșii acestor locuri, pe care toată viața i-a căutat și încercat să-i înțeleagă.

… Au fost doi prieteni, pe care noi trebuie să-i cunoaștem, să le respectăm dragostea de Teleorman, să nu-i uităm și să le mulțumim mereu că sunt și vor rămâne fii adoptivi ai acestui județ.

Dumnezeu să-i țină la dreapta sa și să le permită să ne vegheze în tot ceea ce facem.

 

Colegii de pasiuni filateliste,

Numismați și colecționari.

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , ,

2 gânduri despre „Marcel Scarlat și Corneliu Beda

 1. Mihai Ceucă 16/12/2014 la 21:49

  Din nefericire unul câte unul, colegii se mută la cele veşnice probabil să facă acolo federaţia ideală. Avem cu toţii candidaturile depuse Acolo şi nu ştim să apreciem ce avem cât mai suntem în federaţia de pe Pământ.
  E dureroasă despărţirea de colegii noştri de pasiune şi măcar în memoria lor ar trebui să ne schimbăm atitudinile reciproce, să facem pace aici înaintea Păcii veşnice care ne va linişti pe toţi. Corneliu şi Marcel meritau mai mult decât am reuşit noi să le oferim ca prieteni şi pentru a compensa datoria, să le păstrăm (lor dar, şi celorlalţi colegi care ne-au părăsit pe pământ) o veşnică amintire şi să le asigurăm o veşnică pomenire…
  Sãnãtate nouă celor rămaşi pentru a le putea face pe toate!
  Mihai Ceucã – Bacău

 2. Ceianu Cornelia, Inst Cantacuzino 12/01/2015 la 13:04

  Dumnezeu sa-i odhneasca! si va multumesc pentru aceasta evocare. Am colaborat, pe vremuri cu Dl Marcel Scarlat, am cunoscut intreaga familie; oameni de exceptie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: