PreaSfințitul Părinte Galaction – 60 de ani de viață (Plachetă)

În a doua jumătate a lunii mai, pe data de 17, membrii și simpatizanții Secției Numismatice Alexandria s-au bucurat de aniversarea unui moment important pentru gruparea noastră dar și pentru viața culturală a județului Teleorman: PreaSfințitul Părinte Galaction, Întâiul Episcop al Alexandriei și Teleormanului, a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani. Un neobosit promotor al culturii, PreaSfințitul Părinte Galaction a condus în ultimul deceniu, mișcarea numismatică dar și filatelică din Teleorman. Păstrând vii aceste pasiuni, este inițiatorul multor proiecte, expoziții, simpozioane sau colocvii numismatice atât la nivel local dar și la nivel național, ocupând şi funcţia de VicePreședintele al Societății Numismatice Române, sub egida Academiei Române. Cu această ocazie,

membrii Secției Numismatice Alexandria au realizat o plachetă aniversară cu arcadă la monetăria statului, artistul gravor fiind renumitul Constantin Dumitrescu. Surpriza a fost pe măsură, fiindcă placheta a fost oferită cu ocazia deschiderii expoziției dedicate împlinirii a „15 de ani de la înființarea Secției Numismatice Alexandria”, eveniment găzduit de Muzeul Județean Teleorman.

Placheta este făcută din tombac argintat și patinat, netezită prin sablare, cu greutatea de 235 gr. având mărimea de 100 x 70 mm, cu un tiraj de 50 de exemplare. Fiecare exemplar având bătut un număr pe cant de la 1 la 50, număr ce corespunde cu certificatul care însoțește placheta. Fiecare plachetă vine în cutia originală tip BNR, din piele ecologică, având pe cutie inscripția cu folio de argint: „Nihil Sine Deo”.

Însă nu doar membrii Secției Alexandria au aniversat cei 60 de ani de viață ai PreaSfințitului Părinte Galaction, ci și alți colegi numismați din țară care au ținut să vină personal în vizită la clubul nostru sau care telefonic au transmis urările și gândurile bune atât PreaSfințitului Părinte Galaction dar și Secției Numismatice Alexandria care a împlit 15 ani de existență.
Președintele Secție Numismatice Brașov, Col. Ing. Samoilă Ștefan ne-a făcut o vizită pe data de 2 mai și ne-a urat un sincer „La Mulți Ani” și aprecierea colegilor din Brașov pentru activitățile și proiectele noastre, de-alungul celor 15 ani, oferind PreSfințitului Părinte Galaction cu ocazia aniversării celor 60 de ani, o frumoasă medalie color, realizată de Secția Numismatică Brașov.

O săptămână mai târziu, pe data de 9 mai am primit o frumoasă vizită a Președintelui Clubului Colecționarilor de Medalii Eminescu din cadrul Cercului Militar Național, D-nul Ștefan Dina care împreună cu artistul gravor Constantin Dumitrescu ne-au comunicat dorința Cercului Militar Național de a păstra o legătură strânsă cu Secția Numismatică Alexandria dar și considerația pentru cei 15 ani de activitate. D-nul Ștefan Dina ne-a anunțat pe această cale de evenimentul național „INSIGNIA 45″, ce va avea loc în București la sediul Cercului Militar Național din Bd. Regina Elisabeta nr.22 în data de 14-16 iunie 2013.

La data deschiderii expoziției care să marcheze cei 15 ani de existență a Secției Numismatice Alexandria, am primit vizita Președintelui ACIR (Asociația Colecționarilor de Insigne din România), Președinte al Secției Numismatice din Petroșani, Prof. Tiberiu Kelemen care după cuvântarea sa din cadrul sesiunii de comunicări, a oferit din partea ACIR un deosebit premiu „Floarea de Colț”, jubileul de 15 ani ai Secției Numismatice Alexandria a Societății Numismatice Române * 15 mai 2013.

Distincţia “Floarea de Colţ”

Premiul ACIR “Floarea de Colţ” (15 mai 2013)

La final, sincere mulțumiri colegilor noștri din toată țara care ne-au vizitat și care ne-au transmis telefonic sau prin poștă călduroase salutări, sperăm la o colaborare cât mai activă între secțiile Societății Numismatice Române. Ne vedem la București la evenimentul național „INSIGNIA 45″.

de Ovidiu Voinea
29 mai 2013

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un gând despre „PreaSfințitul Părinte Galaction – 60 de ani de viață (Plachetă)

  1. dorel 30/05/2013 la 08:25

    Multa sanatate Preasfintitului Galaction. M-as bucura ca exemplul domniei sale sa fie urmat de cati mai multi slujitori ai bisericii.

Lasă un comentariu